Kontakt

Nyt udviklingsprojekt: Onlineberegner skal sætte tal på social værdi

Sociale virksomheder og investorer mangler et værktøj, der kan sætte tal på den samfundsmæssige værdi af fx de arbejdspladser samt opkvalificerings- og uddannelsesforløb, de skaber – deres ”sociale tal”.

Derfor udvikler Den Sociale Kapitalfond i 2017 en prototype på en onlineberegner.

Værktøjet kan beregne det samfundsøkonomiske afkast af, at virksomheder skaber jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Således kan både sociale virksomheder, organisationer, fonde og investorer få glæde af beregneren:

Virksomheder og organisationer kan bruge værktøjet i arbejdet med at dokumentere den værdi, de skaber, blandt andet for at tiltrække kunder og samarbejdspartnere – fx offentlige myndigheder.

Investorer og fonde kan bruge værktøjet til at sammenligne investeringsemners potentielle samfundsmæssige bidrag, og til at vise det samlede samfundsøkonomiske afkast af porteføljen.

Projektet bygger videre på samarbejdet med en række myndigheder, kommuner og fonde. Se nærmere om det her.

sroi
Hårde kriminelle, som får job efter løsladelse, bidrager med en halv million mere til det offentlige over ti år sammenlignet med dem, som ikke får job. Kilde: Egne beregninger pba. Danmarks Statistik.