Kontakt

Nye investorer får social investeringsfond til at vokse

Flere danske, nordiske og kommercielle investorer slutter sig nu til en voksende investeringskreds bag Den Sociale Kapitalfond Invest. Det bringer fondens samlede kapital op på 289,28 mio. kr. Fonden er nu klar til at sætte fuld fart på arbejdet ved at finde virksomheder, der både tager et socialt ansvar og tjener penge.

”Vi ved, at der er en stor gruppe danske virksomheder, der klarer sig godt, og som samtidigt tager et socialt ansvar. Vi vil gerne hjælpe dem med at vokse sig større og belønne det store ansvar, de tager. Vi tror på, at vi kan tjene penge til vores investorer, samtidigt med at vi skaber jobs til folk, der på grund af fx et fysisk eller psykisk handikap, har svært ved at få job,” siger Lars Jannick Johansen, der er ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest.

Sociale investeringer er vejen frem

De nye investorer bag fonden tæller bl.a. Sparekassen Sjælland-Fyn, Ferd Sosiale Entreprenører og Østifterne. At der er kommet endnu flere investorer med i kredsen, giver ”blod på tanden” ift. arbejdet med at skabe bedre sociale investeringsmuligheder. Det forklarer Claus Bjørn Billehøj, der er direktør i Den Sociale Kapitalfond, som Den Sociale Kapitalfond Invest udspringer af:

”Vi er stolte over, at der nu inden for rammerne af Den Sociale Kapitalfond er skabt en kommerciel bæredygtig fond. Det er en helt central milepæl, der nu er nået. Fonden viser, at det er bæredygtigt at forene forretningsmæssige og sociale mål. Det giver os kun blod på tanden til at forsætte med flere nye relevante tiltag,” siger Claus Bjørn Billehøj

Kommercielle og sociale investorer har slået sig sammen

Den Sociale Kapitalfond Invest er solidt funderet i en række succesfulde danske investorer, som tæller bl.a. Vækstfonden, Tryghedsgruppen, og Novo Nordisk Fonden. Fonden har også sikret sig kapital fra Den Europæiske Investeringsfond (EIF). Investorerne har det til fælles, at de både vil have et økonomisk og et social afkast af deres investeringer.

”Den Europæiske Investeringsfond er glade for lanceringen af Den Sociale Kapitalfond Invest, som er den første social impact investment fond i Danmark. Med vores investering i fonden vil EIF støtte en ny finansiel spiller og bidrage til grundlaget for et socialt investeringsmarked i Danmark. Vores aftale hjælper os med at forbedre adgangen til finansieringsmuligheder for danske sociale virksomheder, der har brug for vækstkapital”, siger Chief Executive, Pier Luigi Gilibert.

“Vi er glade for at være med til at igangsætte den første nordiske sociale kapitalfond, der investerer med både et finansielt og socialt afkast for øje. Investeringsteamet har samtidig været i stand til at rejse en fond med en stærk investorkreds, hvilke tegner godt for et langvarigt partnerskab,” siger Rolf Kjærgaard, Investeringsdirektør i Vækstfonden.

”Vi er som én af fondens stiftende investorer meget tilfredse med, at SKF Invest har tiltrukket flere private investorer til fonden. Det er et bevis på, at der er tiltro til, at investeringsmodellen er bæredygtig,” siger investeringschef Robert Neumann fra TryghedsGruppen.

Investerer i gode værdier

Lars Petersson, Direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, tror på, at det kan blive en god forretning at investere i virksomheder, som er drevet af at gøre en forskel:

”Vores investering i Den Sociale Kapitalfond Invest skal styrke de dygtige lokale virksomheder, tjene penge og hjælpe social udsatte ind på arbejdsmarkedet. Vi har naturligvis en klar forventning om, at vores investering skal give et fornuftigt afkast. Når det er sagt, så findes der masser af solide danske virksomheder, som udover at drive en god forretning har et positivt socialt aftryk på samfundet. Det sker typisk, fordi ejeren tager et ansvar for områdets socialt udsatte og giver dem en chance. Det vil vi gerne styrke.”

Fakta

Kredsen af investorer omfatter blandt andre:

Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, Tryghedsgruppen, Novo Nordisk Fonden, Ferd Sosiale Entreprenører, Sparekassen Sjælland-Fyn, Hempel Fonden, Færchfonden, Østifterne, Færch og Døtre, Den Sociale Kapitalfond, Management Team og Senior Advisors

Senior advisors: Jeppe Christiansen, Mads Øvlisen, Peter Nørgaard, Per Agger-Nielsen

Investorerne har tilsammen investeret 289,28 mio. kr. i fonden

Kompetencepartnere: Accura og EY er kompetencepartnere og har henholdsvis juridisk og finansiel & skattemæssig rådgiver

Ledelse: Fonden ledes af de tre partnere Lars Jannick Johansen (ledende partner), Jeanette Hangaard Thielfoldt og Torben Agerup

For yderligere kommentarer

Thomas Albrechtsen

T: +45 42466033

M: thomas@nextwork.as