Kontakt

Virksomheder på Stevns skaber jobs til udsatte

Flere og flere brancher oplever mangel på arbejdskraft – og det hæmmer væksten. Samtidig får knap 900 arbejdsløse Stevns-borgere kontanthjælp eller særlige ydelser fra kommunen. Det paradoks har Bedding.dk og Renthjem.NU i Rødvig på Stevns sat sig for at løse – i samarbejde med Stevns Kommune, Den Sociale Kapitalfond og Indsats.

De to virksomheder deltager i et forløb, der skal skabe vækst og socialt ansvar. Samtidig får otte ledige Stevns-borgere et udviklingsforløb, der skal gøre dem parate til et lønnet job i virksomhederne.

”Jeg har – som min far før mig – altid ansat folk, som har haft svært ved at finde deres ben på arbejdsmarkedet – både ’uvorne’ knægte og flygtninge. Det er vigtigt, at vi som virksomhed hjælper samfundet, og derfor er jeg glad for vi nu får mulighed for at sætte det mere i system”, siger direktør Jens Rolighed fra bådebyggeriet i Rødvig, bedding.dk.

”Hvis flere på Stevns skal i job, skal vi have flere iværksættere og flere virksomheder. Udsatte ledige kan blive loyale og dygtige medarbejdere, hvis vi passer godt på dem. Jeg håber, at jeg med projektet kan inspirere andre til at se muligheden i at tage socialt ansvar”, siger direktør i Renthjem.NU, Krista Paulin.

Virksomhederne stræber efter at ansætte mindst to ledige borgere hver.

”Hvis vi formår at skabe vækst i virksomheden, bliver der jobs til flere. Det skaber mulighed for at mennesker fra offentlig forsørgelse kommer ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for den enkelte, det er sundt for samfundsøkonomien – og vi kan se at virksomheder, der deltager i vores forløb, får nye vækstmuligheder,” siger Birgitte Frost Mathiesen. Hun er direktør og partner i Den Sociale Kapitalfond, som arbejder for vækst med en social bundlinje.

Stevns Kommune og Indsats har opgaven med at finde de ledige borgere, der skal igennem 12 måneders opkvalificeringsforløb og jobtræning, så de bliver klar til ansættelse i virksomhederne.

”Vi har et stort behov for, at flere virksomheder, sammen med os, tager et medansvar for de borgere, der er på kanten af arbejdsmarkedet og har svært ved at komme i ordinært arbejde. Derfor er jeg rigtig glad for det projekt, som nu går i gang, og at vi har to lokale virksomheder med på vognen. Jeg forventer mig meget af projektet, og glæder mig til at se, hvordan det kommer til at skride frem”, fortæller Mikkel Lundemann Rasmussen, som er formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme i Stevns Kommune.

Baggrund

Bedding.dk
Bedding.dk tager både på land og udfører alle opgaver på alle bådtyper. De udfører arbejder i træ, aluminium, rustfrit stål, glasfiber, epoxy malerarbejde og sandblæsning. De kan stort set udføre alle tænkelige håndværksmæssige opgaver – helt fra bunden. Virksomheden har syv fuldtidsansatte.

Renthjem.NU
Renthjem.NU leverer alt i rengøring hos private og erhverv. Virksomheden har otte medarbejdere, fire på Stevns og fire i København.

Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber
Projektet ’Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber’ kobler kommuner og virksomheder i et år. Virksomhederne i projektet gennemgår 12 måneders individuelt tilpasset forløb med forretningsudvikling og social inklusion med Den Sociale Kapitalfond. Samtidig bliver udsatte ledige klædt på til at komme i beskæftigelse hos virksomhederne. Det sker i et forløb hos en lokal udviklingsaktør. Kommunerne hjælper med at finde de udsatte borgere til projektet.
Projektet støttes af EU, drives af Den Sociale Kapitalfond og gennemføres i 2019 i samarbejde med seks kommuner – Aalborg, Kolding, Stevns, Odsherred, Køge og Gentofte – og 10 virksomheder fra de seks kommuner.
Projektet gennemføres i 2020 med virksomheder fra Ikast-Brande, Gribskov, Silkeborg, Holbæk, Frederiksberg og Holstebro kommuner.