Kontakt

Vækst med social bundlinje – Payment by Results

Den Sociale Kapitalfond Managements seneste projekt, Vækst med social bundlinje – Payment by Results, viser vej til inklusion af udsatte på arbejdsmarkedet via en kombineret beskæftigelses- og erhvervsindsats.

Om programmet

Formålet med programmet er at skabe vækst hos små og mellemstore virksomheder, som fører til flere arbejdspladser for udsatte ledige, via et nyt, lokalt forankret acceleratorprogram. Rigtig mange små og mellemstore virksomheder tager allerede i dag et lokalt socialt ansvar – og endnu flere vil, hvis det kan kombineres med god forretning. Vækst med social bundlinje hjælper de virksomheder, som gerne vil vokse og samtidig skabe nye muligheder for udsatte mennesker.

Vækst med social bundlinje er etableret af Den Sociale Kapitalfond i samarbejde med TrygFonden, Bikubenfonden, Tuborgfondet, Markedsmodningsfonden og indtil videre seks kommuner (Herning, Ikast-Brande, Kolding, Frederiksberg, Gladsaxe og Rudersdal).

Projektet hviler på Den Sociale Kapitalfonds erfaringer, resultater og metodikker fra hhv. Det Sociale Vækstprogram og Social StartUp, hvor vækst hos de 52 deltagende virksomheder blev fundamentet for etablering af nye jobs til udsatte. En vækst der blev skabt via intensiv og individuel forretningsudvikling i sociale acceleratorprogrammer.

I videoen fortæller fem af vores tidligere deltagere om deres forløb i Det Sociale Vækstprogram og Social StartUp.

 

I Vækst med social bundlinje tester vi, om de kommunale besparelser ved at få udsatte mennesker i beskæftigelse kan være med til at finansiere vækstindsatsen via en såkaldt “Payment by Results” mekanisme. Projektets resultater vil løbende offentliggøres på vores hjemmeside og i rapporter.

Projektet er foreløbig etableret i samarbejde med seks kommuner og 21 små og mellemstore virksomheder herfra kan søge om deltagelse i acceleratorprogrammet. Acceleratoren strækker sig over et individuelt tilpasset intensivt udviklingsforløb på 6 måneder og herefter et opfølgningsforløb på yderligere 6 måneder.

Om PbR metoden

Opdateres

Om SiBs

Opdateres

For virksomheder

Der er ansøgningsfrist igen februar 2018. Mere information følger.

 

I vækstacceleratorforløbet Vækst med social bundlinje får din virksomhed:

  • hjælp til at skabe vækst gennem intensiv rådgivning og sparring fra professionelle forretningsudviklere fra Den Sociale Kapitalfond.
  • undervisning af eksperter inden for strategi og bestyrelsesarbejde, økonomistyring, afsætning, rekruttering og meget mere.
  • hjælp til at tage socialt ansvar ved at skabe flere arbejdspladser til udsatte ledige.
  • mulighed for at deltage i netværk med andre ambitiøse virksomheder fra de tre kommuner.

For kommuner

Opdateres

Kontakt

For yderligere information om programmet kontakt Birgitte Frost Mathiesen.

Nedenfor kan du læse mere om teamet bag vækstacceleratorforløbet.

Programdirektør
Birgitte Frost Mathiesen T: +45 28 49 00 80 E: bfm@socialkapitalfond.dk
Forretningsudviklingschef
Ulrik Haumann T: +45 24 27 91 10 E: ulh@socialkapitalfond.dk
Forretningsudviklingschef
Keld Holm T: +45 30 70 36 26 E: kh@socialkapitalfond.dk
Forretningsudviklingschef
Steen Malmberg T: +45 20 62 20 60 E: sma@socialkapitalfond.dk
Projektleder
Maria Fester Petersen T: +45 40 45 89 56 E: mfp@socialkapitalfond.dk
Projektkoordinator
Rasmus Dilling-Hansen T: +45 27 21 87 20 E: rdh@socialkapitalfond.dk