Kontakt

Vækst med social bundlinje – Payment by Results

Den Sociale Kapitalfond Management lancerer nyt acceleratorprogram, Vækst med social bundlinje – Payment by Results, der viser vej til inklusion af udsatte på arbejdsmarkedet via en kombination af beskæftigelses- og erhvervsindsats.

Er din virksomhed placeret i Frederiksberg, Gladsaxe eller Rudersdal kommune kan du inden den 6. oktober ansøge om deltagelse i acceleratorprogrammet – læs mere her.

Om programmet

I samarbejde med TrygFonden, Bikubenfonden, Tuborgfondet, Markedsmodningsfonden og seks kommuner (Herning, Ikast-Brande, Kolding, Frederiksberg, Gladsaxe og Rudersdal) lancerer Den Sociale Kapitalfond Management et nyt projekt hvor fokus er på at få flere udsatte mennesker ind i arbejdsfællesskabet og bane vejen for innovative og bæredygtige betalings- og finansieringsmekanismer af velfærdsydelser i Danmark.

Formålet er at skabe vækst hos små og mellemstore virksomheder, som fører til flere arbejdspladser for udsatte ledige, via et nyt, lokalt forankret acceleratorprogram. Rigtig mange små og mellemstore virksomheder tager allerede i dag et lokalt socialt ansvar – og endnu flere vil, hvis det kan kombineres med god forretning. Vækst med social bundlinje hjælper de virksomheder, som gerne vil vokse og samtidig skabe nye muligheder for udsatte mennesker.

Projektet hviler på Den Sociale Kapitalfonds erfaringer, resultater og metodikker fra hhv. Det Sociale Vækstprogram og Social StartUp, hvor vækst hos de 52 deltagende virksomheder blev fundamentet for etablering af nye jobs til udsatte. En vækst der blev skabt via intensiv og individuel forretningsudvikling i sociale acceleratorprogrammer.

I videoen fortæller fem af vores tidligere deltagere om deres forløb i Det Sociale Vækstprogram og Social StartUp.

 

Projektet tester om de kommunale besparelser ved at få udsatte mennesker i beskæftigelse kan være med til at finansiere vækstindsatsen via en såkaldt “Payment by Results” mekanisme. Projektets resultater vil løbende offentliggøres på vores hjemmeside og i rapporter.

Projektet er foreløbig etableret i samarbejde med seks kommuner og 21 små og mellemstore virksomheder herfra kan søge om deltagelse i acceleratorprogrammet. Acceleratoren strækker sig over et individuelt tilpasset intensivt udviklingsforløb på 6 måneder og herefter et opfølgningsforløb på yderligere 6 måneder. Læs mere om kriterier nedenfor.

For ansøgere

Er din virksomhed klar til vækst?

Hvis din virksomhed er placeret i Gladsaxe, Rudersdal og Frederiksberg kommune kan du søge om deltagelse i Den Sociale Kapitalfonds nye vækstacceleratorforløb Vækst med social bundlinje. Ansøgningsfristen er den 6. oktober 2017 og vi offentliggør hvilke virksomheder der er gået videre i oktober.

Ansøg om deltagelse her.

I vækstacceleratorforløbet Vækst med social bundlinje får din virksomhed:

 • hjælp til at skabe vækst gennem intensiv rådgivning og sparring fra professionelle forretningsudviklere fra Den Sociale Kapitalfond.
 • undervisning af eksperter inden for strategi og bestyrelsesarbejde, økonomistyring, afsætning, rekruttering og meget mere.
 • hjælp til at tage socialt ansvar ved at skabe flere arbejdspladser til udsatte ledige.
 • mulighed for at deltage i netværk med andre ambitiøse virksomheder fra de tre kommuner.

Kriterier og praktik

Vi forventer, at du:

 • har ambitiøse ønsker at skabe mere vækst og tage socialt ansvar.
 • kan og vil prioritere og afsætte tid til at indgå i et intensivt samarbejde med Den Sociale Kapitalfond.
 • ønsker at fremstå som rollemodel i det lokale erhvervsliv.

Læs grundigt nedenstående information inden du ansøger.

 • Vækstacceleratorforløbet er for små og mellemstore virksomheder med minimum 10 mio. kr. i omsætning og minimum 10 ansatte.
 • På nuværende tidspunkt er det kun virksomheder fra Gladsaxe, Rudersdal og Frederiksberg kommuner, der kan ansøge.
 • Der var ansøgningsfrist den 6. oktober 2017.
 • Den 11.-12. oktober afholdes Bootcamp, hvor alle ansøgere møder hinanden og teamet bag acceleratorforløbet. Det bliver to tempofyldte dage fyldt med læring, sparring og udfordringer – alt sammen for at styrke jeres virksomhed.
 • Umiddelbart efter Bootcamp udvælges den endelige gruppe af virksomheder, som skal deltage i et 6 måneders acceleratorforløb.
 • Acceleratorforløbet afsluttes i marts 2018 efterfulgt af et 6 måneders opfølgningsforløb indtil september 2018.

Har du spørgsmål til forløbet, kontakt os på +45 36 95 97 96 eller info@socialkapitalfond.dk med yderligere spørgsmål.

Kontakt

For yderligere information om programmet kontakt Birgitte Frost Mathiesen.

Nedenfor kan du læse mere om teamet bag vækstacceleratorforløbet.

Programdirektør
Birgitte Frost Mathiesen T: +45 28 49 00 80 E: bfm@socialkapitalfond.dk
Forretningsudviklingschef
Keld
Holm
T: +45 30 70 36 26 E: kh@socialkapitalfond.dk
Senior Business Development Manager
Steen Malmberg T: +45 20 62 20 60 E: sma@socialkapitalfond.dk
Projektleder
Maria Fester Petersen T: +45 40 45 89 56 E: mfp@socialkapitalfond.dk