Collaborate to innovate

Det er behov for en handlingsplan for at fremskynde velfærdsinnovation for samarbejde mellem startups med samfundsmæssig påvirkning og den offentlige sektor.

Collaborate to  Innovate
Nyhed

Den Sociale Kapitalfond har sammen med nordiske partnere og med support fra Nordic Innovation belyst de største barrierer for, hvorfor alt for få innovative løsninger fra social impact startups lykkedes med at sælge, implementere og skalere deres løsninger gennem Danmarks største indkøbsmuskel – det offentlige indkøb. Samtidig præsenteres syv anbefalinger til hvordan disse barrierer kan overkommes.

De nordiske lande er kendt for vores omfattende velfærdssystemer, der giver universel adgang til sundhedspleje, uddannelse og sociale tjenester. Dog er der med ændrede demografiske og samfundsmæssige behov et stigende behov for velfærdsinnovation for at sikre, at disse systemer forbliver bæredygtige og effektive. Ved at udvikle nye løsninger og tjenester, der sigter mod de presserende problemer, kan velfærdsinnovation spille en afgørende rolle i at skabe mere retfærdige og bæredygtige samfund. 

De største gaps mellem impact startups og det offentlige er:

  • Need-offer gap
  • Security-risk gap
  • Time gap
  • Maintain-change gap

Vores anbefalinger på disse kan omfattes af følgende: 

  1. Train & Educate
  2. Fund & de-risk 
  3. Support & spread 
  4. Facilitate measuring of outcomes
  5. Invest & scale
  6. Communicate & market 
  7. Make it a priority

Læs med i rapporten på linket til højre.