ESG-rapportering: Det er ikke længere et spørgsmål om bæredygtighed er vigtigt

I går samlede Invest deres porteføljevirksomheder I Nyborg til den årlige ESG-rapportering. Dagen bød på oplæg fra Deloitte, der underviste i lovgivninger vedrørende ESG-rapportering, Develop Diverse, der introducerede deres værktøj, som skal sikre diversitet på landets fremtidige arbejdspladser, og slutteligt workshops, hvor der blev diskuteret forretningspotentialer indenfor den sociale agenda.

Invest nyborg esg-rapportering
Nyhed

Hvordan sikrer vi den socialt bæredygtige agenda?

En af de vigtigste pointer, som vi kan tage med os fra dette års ESG-møde er, at når vi snakker bæredygtighed, velfærd og diversitet - så skal snakken ikke starte ved, hvorvidt det er vigtigt for virksomheden. For det er altid vigtigt. 

I går var fokus derfor på, hvordan vi som virksomheder i Danmark arbejder med bæredygtighed, da vi mødtes med vores porteføljevirksomheder i Nyborg. Af samme årsag havde vi inviteret nogle dygtige mennesker ind til en snak om, hvordan vi blandt andet kan dyrke bæredygtige virksomheder, hvis vi blandt andet sætter diversitet i forsædet. 

Invest Nyborg ESG-rapportering

Develop Diverse underviste i deres værktøj, som ændrer, hvordan vi arbejder med og internt snakker om diversitet. Værktøjet sætter specifikt ind på at fjerne de sproglige faldgruber, der opstår, når vi skal tiltrække de mest attraktive talenter - som er uanset køn, alder eller etnicitet - og derigennem skabe en bæredygtig og mangfoldig virksomhed. 

ESG-lovgivning og Impact agenda

UN Global Compact DK startede med at kortlægge, hvad der rør sig i verdens bæredygtighedsnetværk, når vi snakker impact og ESG. Sammen med Deloitte fik vi udpenslet de nye og kommende krav til ESG-rapportering, og vi afsluttede passende med at diskutere de forretningspotentialer, der ligger indenfor den sociale agenda sammen Cabi.

Når vi snakker sammen om bæredygtighed, så sker der noget

Under workshopperne delte porteføljevirksomhederne også deres erfaringer med implementeringen af ​​ESG-rapportering i deres forretningsstrategier. De diskuterede, hvordan man kan måle succesen af sociale bæredygtighedsinitiativer og effekten af disse på både virksomhederne og samfundet som helhed.

Invest-teamet har til hensigt at fortsætte med at arbejde tæt sammen med deres porteføljevirksomheder for at sikre en socialt bæredygtig agenda. Vi mener, at denne tilgang vil hjælpe virksomhederne med at opbygge stærkere og mere bæredygtige forretningsmodeller, der er tilpasset de udfordringer, som samfundet står overfor i dag.

Vi vil gerne sige et stort tak til alle, der deltog for et spændende og givende arrangement! Både til oplægsholdere, men ikke mindst vores porteføljevirksomheder for deres gode input.