Den Sociale Kapitalfond investerer i Gamle Mursten

Gamle Mursten er en af Danmarks førende virksomheder inden for genbrug af byggematerialer. Nu har Den Sociale Kapitalfond valgt at stige ombord på deres rejse.

Gamle Mursten
Case, Nyhed

Virksomheden arbejder målrettet for at styrke både den miljømæssige og sociale bæredygtighed i samfundet. Virksomheden renser gamle mursten (tegl) efter en patenteret semi-automatisk metode på to fabrikker i Svendborg og Hedehusene. Når murstenene genbruges til nye byggeprojekter spares miljøet for store mængder CO2. Samtidig er størstedelen af produktionsmedarbejderne udsatte ledige, herunder psykisk sårbare mennesker, som hos Gamle Mursten bliver en del af et arbejdsfællesskab, udvikler kompetencer, og udnytter deres ressourcer til gavn for virksomheden, kunderne og miljøet.

Indsatsen med at inkludere udsatte er i løbet af Gamle Murstens historie blevet en stadig mere essentiel del af virksomhedens identitet. Nu vil Gamle Mursten styrke den sociale indsats yderligere som led i sin videre udvikling. Det er baggrunden for at Den Sociale Kapitalfond investerer op til 2,6 mio. kr. i virksomheden. Målet er at udvikle Gamle Murstens socialfaglige arbejde, hjælpe virksomheden med at vokse og skabe endnu flere arbejdspladser og forløb for udsatte ledige.

Gamle Mursten blev grundlagt i den nuværende form i april 2003.  I 2009 blev virksomheden udnævnt til Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen. Virksomheden leverer alle typer mursten og både til private og erhverv over hele Danmark. Se mere på www.gamlemursten.dk