Hvordan løfter vi velfærden med sociale effektinvesteringer?

I Danmark er vi dygtige til at hjælpe dem, der har brug for en hånd. Men ekstra indsatser er krævet på tværs af sektorer for at løse nogle af de komplekse udfordringer i vores samfund - og det debatterer vi på Folkemødet.

fm22sørensvendsen
Nyhed

I Danmark er der indtil videre lavet 14 sociale investeringer med én eller flere eksterne investorer i 10 kommuner; Aalborg , Herning , Norddjurs, Aarhus, Roskilde, Rudersdal, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg og Københavns Kommune.

En social effektinvestering er et partnerskab mellem en kommune, en leverandør af en velfærdsløsning og en investor, der har indgået en aftale om at løse en udfordring i samfundet. Det kunne for eksempel være:

  • Uddannelse og beskæftigelse af udsatte borgere
  • Reducere sygefravær i den offentlige sektor
  • Behandling af voldsramte familier

I Danmark står vi i en situation, hvor den demografiske udvikling og kompleksiteten i en række velfærdsproblemer gør, at vi fremover bør tænke velfærden anderledes. Det er bl.a. det arbejde, Reformkommissionen skal komme med løsninger på. 

Samme udgangspunkt har denne debat, hvor omdrejningspunktet er ideer og konkrete forslag til, hvordan sociale effektinvesteringer kan indgå i fremtidens løsninger for bedre velfærd.

Panelet består af: 

Paneldeltagere debat SKI DSI fm22

 

Nina Schmidt, professor i nationaløkonomi og formand for Reformkommissionen, Kim Nøhr Skibsted, CEO i Poul Due Jensens Fond (The Grundfos Foundation), Jannik Tharben Buchholz, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Effekt, Hans Henrik Woltmann, investeringschef i Den Sociale Investeringsfond, Mette Seeberg, direktør for Marselisborg og Camilla Dolberg Schmidt, projektchef i Østifterne.