Iværksætterne fra Impact Startup kunne melde om høj værdiforøgelse

Impact Startup-forløbet i Danmark er nu et afsluttet kapitel. Her præsenteres nogle af de vigtigste tal og indsigter fra den afsluttende rapport.

Den Sociale Kapitalfond afholder acceleratorprogrammet Impact StartUp for iværksættere, der vil løse nogle af samfundets udfordringer. Endeligt skal de pitche foran investorer både i Danmark og fra Norden.
Nyhed

Impact Startup i Danmark fik sin spæde start hos Den Sociale Kapitalfond med et ønske om at bidrage til socialt iværksætteri, en bæredygtig fremtid og kollektiv trivsel. Af det kom Impact Startup acceleratorforløbet, som skulle støtte iværksætternes slagkraft.  

Det blev til et acceleratorprogram på 6 måneder, hvor iværksætterne deltog i individuel og intensiv forretningsudvikling, bootcamps, pitchtræning og et års advisoryforløb, fordelt på:

Programoversigt
Camp 1Afsætning: Denne camp tilførte iværksætterne kompetencer i salg og markedsføring.
Camp 2Driftsøkonomi, FN's verdensmål og digitalisering. Denne camp tilbød virksomhederne driftsøkonomisk forståelse, herunder budgettering, likviditets- og nøgletalsstyring.
Camp 3Organisering, rekruttering, socialt ansvar og måling af impact.

Den afsluttende rapport viser bl.a., at virksomhederne har haft en værdiforøgelse med en faktor på 124 og er tilført 83 mio. kr. i vækstkapital frem til juli 2022, hvor forløbet Impact Startup blev afsluttet. Det er vi ikke kun glade for, men det er vi også utroligt stolte af.

Virksomheder arbejder stadig med begrebet impact

Begrebet er stadig nyt nok til, at det kan været svært for virksomheder at tilrettelægge, hvordan man måler, dyrker og forstår Impact. Iværksætterne, der deltog i forløbet, kunne dog vurdere, at de havde fået tilført metoder til dokumentation og tydeliggørelse af impact, som at:

  • ”Vi havde kun hørt om impact i forvejen, men aldrig rigtig tænkt det ind i vores forretningsmodel.”
  • ”Impact er en måde at arbejde og tænke på – og er blevet indlejret i vores forretning."
  • ”Italesættelse af impact som en måde at differentiere og sælge virksomheden på. Dette er noget af det vigtigste forløbet har lært os.”

Men lige såvel, som det blev tydeligere for vores impact startups hvad, hvor og hvordan impact er i deres forretning, stod det også klart, at vi kollektivt stadig ikke er der helt, hvis vi skal komme i mål med at gøre fremtidens sociale impact startups de bærende på markedet.

”Der sidder rigtig meget hjælp og dygtige personer i de andre virksomheder. Det burde ikke kun være Den Sociale Kapitalfond, som skal stå med det ansvar, da der kunne være meget udbytte i en læringsforløb og sparring på tværs af virksomhederne.”
Citat fra deltagende virksomhed​​​​​

Den Sociale Kapitalfond vil gerne sige tak til alle de utrolige startups, vi havde med på rejsen og glæder sig snart til at kunne skyde vores kommende venturefond, som fokuserer på socialt iværksætteri inden for norden, i gang med et brag - så vi kan blive ved med at sikre en fremtid med impact.

Vindere af 50.000 Impact StartUp
Vinderne for en særlig indsats: Healper og Sheworks med pris fra Den Sociale Kapitalfond

 

Fakta om Impact Startup

Projektet indgik som den danske del af et fælles nordisk økosystem for sociale iværksættere og investorer ved navn Impact Startup Nordic. Impact Startup var finansieret af Industriens Fond. Læs mere om programmet på: https://www.impactstartupnordic.com